En Oscar og Bodil indehaver kom forbi

Til et velbesøgt Brunch arrangement på Selmersbo fredag den 28. september var Per Holst gæst. Per Holst fortalte om sit lange og spændende liv i filmens tjeneste. 
 
Per Holst (født 28. marts 1939 i Brønshøj) er en dansk filmproducent og instruktør. Holst begyndte i 1957 hos Nordisk Reklamefilm og etablerede allerede i 1965 eget produktionsselskab, ligesom han fra 1991 til 2002 var direktør i Nordisk Film.
 
Selskabet Per Holst Film A/S er i dag en del af Nordisk Film-koncernen. Hans første film var Jannik Hastrups Kun en drengestreg fra 1967. Siden 1970'erne har han været en af de markante filmproducenter i Danmark og står bl.a. bag de fleste af Nils Malmros' film, men også bag film af nyere instruktører som Lotte Svendsen og Jonas Elmer.
 
Per Holst producerede Pelle Erobreren som er en dansk-svensk film fra 1987 instrueret af Bille August. Filmen vandt, som den anden danske film, en Oscar for bedste udenlandske film, og Den Gyldne Palme ved Filmfestivalen i Cannes i 1988. Manuskriptet er skrevet af Bille August, Per Olov Enquist, Janus Billeskov Jansen og Bjarne Reuter baseret på Martin Andersen Nexøs roman Pelle Erobreren, der handler om Pelle og Lassefar, der kommer til Bornholm fra Skåne som daglejere.
 
Fra 2000 til 2005 var Per Holst bestyrelsesformand for Den Europæiske Filmhøjskole.
 
I 2002 stiftede Per Holst et nyt filmselskab med 2 talenter fra Filmskolen. ASTA FILM skal realisere trioens foretrukne projekter med Nordisk Film som samarbejdspartner. At skifte rolle er ikke kun forbeholdt skuespillere. Fra leder i Nordisk Film til lejer af et lokale i filmbyen i Valby, der huser produktionsselskabet ASTA FILM, som Per Holst er medejer af. Nordisk Film er selskabets samarbejdspartner inden for salg, produktion og markedsføring.
 
Der er billeder fra arrangementet nedenfor. Billederne skifter af sig selv.
Selmersbo | Selmersvej 13, 2970 Hørsholm  | Tlf.: 48 49 43 00