Galleri / Løvejagten

Løvejagten

Fredag den 2. november 2018 var der foredrag, hvor Ole Olsen, Nordisk Film, Løvejagten, Elleore og Alberti blev vævvet sammen.
 
Ole Olsen stiftede Nordisk Film i 1906. Ole Olsen så tidligt mulighederne i filmmediet, og én af hans første lidt længere film var Løvejagten. Løvejagten er en stumfilm, der er optaget i 1907.  Det er en drabelig historie om 2 storvildtjægere, der går rundt i "junglen" på jagt efter løver. "Junglen" er øen Elleore i Roskilde Fjord, Ordrup Krat og Zoologisk have. Storvildtjægerne får skudt 2 løver.
 
Dyreværns folk protesterede mod optagelserne, og lige da optagelserne var ved at starte ankom en båd med en kontorchef fra Justitsministeriet. Kontorchefen havde et forbud mod optagelsern med. Ole Olsen afværgede dog dette forbud, idet det var professionelle jægere, der skød løverne. Og der var ikke forbudt at skyde løver, og få en slagter til at bruge kødet. Så optagelserne gik igang. Alberti var Justitsminister, og fratog året efter Ole Olsen licens til en biograf i København. Tak for sidst. Alberti byggede inden han kom i fængsel for underslæb en pragtville i Hørsholm - Egeborg. Den blev sidst handlet i 2011. Ole Olsen tjente en formue på "Løvejagten", der var en sensation på dette tidspunkt.
 
De 2 løver stammede fra Hagenbeck Zoo i Berlin, hvor Ole Olsen havde købt dem som "affældige" løver. Helt affældige var de dig ikke, som kan ses på filmen.
 
Elleore ligger som nævnt i Roskilde Fjord, og er et kongerige (Nordens 4. største) og er klassificeret som en mikronation. Elleore har eget flag og egne frimærker. I uge 32 mødes Elleborgere til ædel kappestrid, spisning, fest og personlig udvikling. Der uddeles ligeledes ordner m.m, Der er ca. 300 elleborgere, der rekrutteres fra Kildegårdens Privatskole i Gentofte. Resten af året er Elleore fuglereservat.
 
Ole Olsen blev født i 1863 i yderste fattigdom. Ole Olsen døde i 1943 som en af Danmarks mest velhavende personer. Ole Olsen og hans kone er begravet i en dertil indrettet bronzealder gravhøj i Odsherred.
 
Se slideshow nedenfor.
Selmersbo | Selmersvej 13, 2970 Hørsholm  | Tlf.: 48 49 43 00