Galleri / Syv år i Afrika

Syv år i Afrika

Den 26. oktober var tidligere missionær og præst Erik Aaen forbi Selmersbo. 
 
Erik fortalte om sine år i Afrika, nærmere bestemt Nigeria. Nigeria er arealmæssigt ca. 20 gange større end Danmark. Der er 20 stater i Nigeria. Der bor et sted mellem 150 og 200 mio. mennesker.
 
Nigeria var en engelsk koloni indtil 1960, hvor Nigeria blev selvstændigt. Der er et Syd Nigeria, hvor der er olie, og hvor befolkningen hovedageligt er kristne. I Nord Nigeria er befolkningen overvejende muslimsk, og er fattigere end beboerne i Syd Nigeria. i 1966 startede Biafra krigen, der var blodig. Det var mellem Nord Nigeria og Syd Nigeria. Krigen varede til 1971, hvor der kom et militærdiktatur. Siden er styreformen i Nigeria vekslet mellem et skrøbeligt demokrati og militærdiktatur. Der er udbredt korruption i Nigeria, som i de fleste andre Afrikanske lande.
 
Erik var udsendt som missionær med udgangspunkt i den kristne tro. Erik underviste i kristendommen på skoler. 
 
Overtroen lurer lige under overfladen, når der undervises i den kristendommen. Som eksempel blev nævnt, at det giver gode drømme at sove med biblen under hovedpuden.
 
Erik viste figurer og klædningsstykker fra Afrika. Till de 2 træfigurer knytter sig den historie, at hvis en familie fik tvillinger - en dreng og en pige - blev pigen sat ud i junglen eller foræret bort. Familien passede så træfiguren af pigen. Der er status i at få drengebørn og familien identificeres ofte ved navnet på det ældste drengebarn. Erik viste også en pisk, der blev anvendt - ikke af Erik - men af andre i undervisningen til afstraffelse.
 
På billederne nedenfor ses Erik med en hat/hue. Den bæres af mændene og jo højere den er, jo større status.
Selmersbo | Selmersvej 13, 2970 Hørsholm  | Tlf.: 48 49 43 00